A termékek gyártója

 

A Nitak Nagyszénási Takarmánykeverő Kft-vel több mint 10 éves személyes, szakmai és üzleti kapcsolatom van.

A termékek fejlesztése során, bennem nem merült fel más szakmai kapcsolat lehetősége, hogy az általam használt értékes és különleges alapanyagokból más takarmánykeverővel kevertessek malactápot. Ők alkalmasak erre a szakmai feladatra. Fogékonyak minden újra és érdekes szakmai munkára. Folyamatosan keresik a technikai fejlesztésben azt az állapotot, hogy minél precízebben és biztonságosabban tudják keverni az élelmiszer-minőségű alapanyagokból a malactápokat.

A takarmánykeverés kivitelezéséhez én nem értek, azonban ebben biztonságosan számíthatok a Nitak kft munkatársaira, mert az elmúlt 10 év során minden szakmai problémát áthidaltak, és különleges technikai problémákat megoldottak. Az emberi kapcsolat is mindig jól működött, őszinte, baráti viszony alakult ki közöttünk. Munkakapcsolatot tartva az ott dolgozó kollégákkal, egy szóval lehet jellemezni őket - ami ma még Magyarországon sajnos nem általános- a segédmunkástól az ügyvezetőig kulturált, intelligens, jó szellemű közösség. Apáthy Nagy Gábor ügyvezető úrnak elég jól megy  a "csapatépítési munka". Megvan a csapat.  Öröm bemenni a nagyszénási keverőbe, ahol mindig rend, igényesség és jó illat van. A jó illathoz részben egy kicsit én is hozzájárulok, a természetes malactakarmányok alapanyagai is illatosítják a nagyszénási takarmánykeverőt.

 

A NITAK KFT. BEMUTATÁSA

 

A NITAK Kft. által működtetett keverőüzem 1990-ben épült. Az üzem vezetését, működtetését a Kft. az 1993. március 9-i megalakulása óta végzi. A keverőüzemet 1995-ben reorganizációs hitel felvételéből a Kft. megvásárolta. A Kft-nek 13 fő tulajdonosa van, a jelenleg foglalkoztatott 24 fős összlétszámból 12 fő a Kft. tagja.

 

Az üzem irányítását, működtetését megfelelő végzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakemberek (agrármérnök, mezőgazdasági üzemmérnök, gépész üzemmérnök, villanyszerelők, kazánkezelő, anyagmozgató gépész, lakatos, mérlegképes könyvelő, képesített könyvelő, raktáros, betanított munkások) végzik.

A cég tevékenységei: haszonállat takarmánygyártás, különösen fontos a malactápszer, baby- és prestartertápok, valamint starter koncentrátumok gyártása.

A teljes sertés takarmánysor gyártás mellett, gyártanak lúd takarmányokat; broiler és tojó takarmányokat.  A malactápok gyártása kiemelt fontosságú, amelyben a Nitak kft-nek már több mint egy évtizedes tapasztalata van.

Gyártókapacitásuk 13 000-15 000 tonna/év takarmánytáp, ill. takarmánykeverék. Az igényeknek megfelelően az eddig gyártott évi mennyiség 8 000-10 000 tonna/év volt, egyműszakos üzemben.

Az épületeik , a berendezéseik és gépeik mind a minőségi takarmánygyártást teszik lehetővé.

Épületeik: takarmány előtároló (600 tonna), fehérjehordozó (szójadara, extr., napraforgó dara, lucerna pellett stb.) alapanyag (300 tonna), késztermék, ill. premix tároló (300 tonna).

Ezek a tározók minőségi termékek tárolására, gépi be- és kitárolásra, forgatásra alkalmasak.

Berendezéseik és gépeik: időjárástól védettek, fedett garat, rédlerek, szemes előtároló lemez silók (3 db, 60 tonna), DK 75 nagyteljesítményű daráló (2 db), darált terménytároló (9 db, 80 tonna), számítógépes összemérő (1 tonna), ellenáramos gyorskeverő (1 tonna), Gránit 92 granuláló berendezés (3-6 tonna/óra), HH-2 hűtőberendezés, porelszívó berendezés, tranzittartály ömlesztett árura (7 db, 100 tonna), automata zsákoló, egalizáló berendezés, folyékony adalék bejutatására szolgáló berendezése, SB 35 gőzkazán.

A NITAK kft minőségpolitikájáról a  Apáthy Nagy Gábor ügyvezető a következőket írta :

Közvetlen külföldre takarmányt és takarmánykeveréket nem értékesítünk, bérgyártatóink azonban olyan termékeket állítanak elő, amelyet zömében exportra szállítanak.

Minden vásárlónkkal személyes kapcsolatot tartunk fenn, továbbá termelési tanácsokkal segítjük munkájukat. Szakembereink több évtizedes állattenyésztési múlttal rendelkeznek.

Eddigi 16 éves működésünk alatt az állami minőségellenőrzési felügyelet lényeges minőségi hibát nem tárt fel.

 Vásárlóink elégedettek termékeink minőségével, és jó eredményeket értek el a gazdaságukban.

2000-ben a MSZ EN ISO 9001 szerinti minőségügyi rendszert tevékenységeink közül a takarmányok gyártására valósítottuk meg. 2003 óta igazolt HACCP rendszerrel rendelkezünk. Az MSZ EN ISO 22000 termékbiztonsági rendszert a Termékbiztonsági Kézikönyv érvénybe léptetésével kezdődően vezetjük be.

Számunkra egyértelművé vált, hogy vásárlóinktól csak minőségi termékeket fognak megvásárolni a feldolgozó vállalatok. Jó minőségű állati termékeket csak jó minőségű takarmányokkal lehet előállítani. Tehát az MSZ EN ISO 22000 szerinti termékbiztonsági rendszerrel olyan ellenőrzött körülményeket tudunk teremteni, amelyek garanciát nyújtanak a biztonságos és az állandó  minőség nyújtására.

Cégünk ezután is szeretne talpon maradni. Szeretnénk megőrizni piacainkat, évi 2000 tonna termelésbővülést elérni. Növelni 20-25 %-kal az általunk foglalkoztatottak létszámát.

Munkánkkal szeretnénk Cégünk részére olyan stabilitást elérni, hogy 30 éves fiataljaink a Cégtől mehessenek nyugdíjba.

Ebben a munkában fontos számunkra vevőink megelégedettsége, termékeink minősége egyenletesen, magas színvonalon feleljen meg a közvetlen vásárlóink és a vásárlóink termékeit feldolgozó és exportáló cégek igényeinek, hogy együtt meg tudjunk felelni a versenyképesség feltételeinek.